, Operatören Smart Communications väljer Aptilo för Wi-Fi i Filippinerna, WorldNews | Travel Wire News

Operatören Smart Communications väljer Aptilo för Wi-Fi i Filippinerna

STOCKHOLM, November 20, 2017 /PRNewswire/ —

Smart Communications, mobiloperatörsdelen av PLDT som är Filippinernas ledande operatör av digitala tjänster, har valt Aptilo Networks för att hantera Wi-Fi tjänster i sitt storskaliga Wi-Fi nät över hela Filippinerna.

     (Logo: http://mma.prnewswire.com/media/492832/Aptilo_Logo.jpg )

Smart Wifi finns tillgängligt på platser där mycket människor vistas, så som flygplatser över hela landet inklusive Ninoy Aquino International Airport (NAIA), Davao City’s Francisco Bangoy International Airport, Iloilo International Airport, och Clark International Airport, samt andra transporthubbar som hamnar, järnvägs- och busstationer. SmartWifi finns också på sjukhus, skolor, stadshus, gallerior och restauranger.

– Vi är glada över att arbeta med Aptilo när vi bygger ut Smart Wifi över hela landet för att ge tillgång till högkvalitativa uppkopplingar till fler filippinare, säger Jovy Hernandez, Senior Vice President och Head of Enterprise för PLDT och Smart.

Smart använder Aptilo Service Management Platform™ (SMP), ett världsledande och mycket skalbart system som ger operatörer möjlighet att leverera, hantera och tjäna pengar på Wi-Fi-tjänster. Aptilo SMP integrerar Wi-Fi tjänsterna till Smarts existerande mobilnät med mer än 62 miljoner användare.


GOT NEWS? click here

possible to reach millions worldwide
Google News, Bing News, Yahoo News, 200+ publications


Användarna loggar in till Wi-Fi tjänsten via en portal som anpassats till platsägarens varumärke och grafiska profil och får då ett antal minuters gratis Wi-Fi som senare kan uppgraderas av användaren själv med mer tid till ett överkomligt pris.

Aptilo SMP är välintegrerad med Smarts verksamhet och system via 17 integrationspunkter. Dessa integrationer möjliggör specialanpassad funktionalitet som att ge specialerbjudanden till användarna som berikar deras upplevelse utöver själva Internet uppkopplingen. Ytterligare integration mot annonsnätverk för profilbaserad annonsering är under utveckling.

– Tiden för one-size-fits-all är över. Aptilos Wi-Fi lösningar är designade för snabb leverans med flexibiliteten att skräddasy Wi-Fi-tjänsten för att maximera dess värde, säger Paul Mikkelsen, VD, Aptilo Networks.

Projektet med Smart levererades genom systemintegratören Fujitsu Phillipines.

Om Aptilo Networks
Aptilo Networks är en ledande aktör inom system för hantering av operatörers datatjänster med avancerade funktioner för att kontrollera tillgång till Internet, styra användarupplevelsen och ta betalt. Aptilo Service Management Platform™ (SMP) har förintegrerade funktioner för att maximera funktionalitet och snabba driftsättningar, och samtidigt minimera påverkan på befintliga system. Med över 100 operatörskunder i mer än 70 länder, har Aptilo blivit världsledande inom hantering av storskaliga Wi-Fi hotspots, samt avlastning av operatörers 3G/4G datatjänster till Wi-Fi och är en kritisk komponent inom Wi-Fi Calling (Voice over Wi-Fi) och Internet of Things (IoT). För ytterligare information, se http://www.aptilo.com

SOURCE Aptilo Networks