Rabobank verkoopt Roparco Hypotheken aan RNHB

Rabobank verkoopt Roparco Hypotheken aan RNHB

LONDEN, December 15, 2017 /PRNewswire/ —

Rabobank heeft Roparco Hypotheken verkocht aan RNHB. De transactie omvat zowel de onderliggende hypotheekportefeuille als het personeel. RNHB is een voormalig label van Rabobank- dochter FGH Bank. Vanaf eind 2016 heeft RNHB zelfstandig haar activiteiten voortgezet als aanbieder van hypothecaire kredieten op de Nederlandse markt. TravelWireNews Chatroom for Readers (join us)

Alle hypotheekactiviteiten Roparco verkocht 

De transactie betreft de verkoop van de gehele Roparco business unit, die uit ongeveer 4.900 leningen bestaat met een totaal uitstaand bedrag van circa 500 miljoen euro. Roparco Hypotheken, dat binnen Rabobank als zelfstandig hypotheekbedrijf was gepositioneerd, was oorspronkelijk van Robeco en werd in 2013 overgedragen aan Rabobank. De verkoop aan RNHB is in lijn met de strategie van Rabobank om haar balans verder te optimaliseren en zich meer te richten op haar kernactiviteiten.

RNHB verwelkomt Roparco-portefeuille en -team 

RNHB is een gevestigde hypotheekverstrekker met een AFM-vergunning voor het aanbieden van krediet. RNHB heeft de ambitie om haar business uit te breiden door organische groei en selectieve portefeuille-acquisities. In die lijn verwelkomt de vastgoedfinancier de Roparco-portefeuille als een solide toevoeging aan haar huidige portefeuille. Het bestaande Roparco-team zal ook overgaan naar RNHB, zodat klanten kunnen blijven communiceren met hun vaste contactpersonen bij het Roparco- team en bij serviceprovider Stater.

Roparco-klanten per brief geïnformeerd 

De Roparco-klanten ontvangen binnenkort een brief waarin zij geïnformeerd worden over de transactie.

Noot voor de redactie 

BRON Rabobank / RNHB

%d bloggers like this: